KEFALONYA

KEFALONYA ADASI


Ion denizindeki en büyük, Yunanistanın 4. Büyük adası, 4420 metre karelik alanı ile büyük bir ada, her yerini görmek isteyenler için bir hafta burada kalmak gerekli. Yıllarca Venedik’lilerin egemenliğinde kaldığı için de İtalyan etkisi hissedilen ada, Denizi, sahilleri, Mağaraları ile görülmeye, yaşanmaya değer bir ada.
Biz 1.30 feribotu ile Lefkada’dan yola çıkmıştık 2 saate yakın bir süre sonra Kefalonya’ya vardık.(feribot bileti için Lefkada yazısına bakınız.)

Hoşgeldik

ADA’DA NERDE KALINIR?


Adanın başşehri Argostoli olarak biliniyor, ben buradan konaklama baktım ama tatilimize yakın zamanda yer aradığım için uygun konaklama bulamadım. Gece hayatını sevenler için güzel bir bölge kesinlikle tavsiye ederim.
Biz Argostoliye 15 dakika mesafede Metaxata bölgesinde Lucy’s Nest adında bir ev kiraladık. 3 kişi 3 gece 210 avro ödedik.(Ağustos ayı konaklama fiyatlarının en yüksek olduğu ay)  Sahibi Dionisis harikulade bir ev sahibiydi.

Lucy's Nets
Lucy's Nets

Konaklamamız kahvaltı dahil değildi ama eve gittiğimizde tam dolu bir mutfak ile karşılandık. Bize 3 gün yetecek yiyecek içecek, meyve, Şarap hatta sinek kovucumuza kadar hazır etmişti. Argostoli bölgesine yakın olmak ama daha ekonomik konaklama sağlamak isteyenlere tavsiye ederim.

yatak
Yatak odamız

Okuduğum neredeyse tüm bloglarda Asos ve Fiskardo’nun yolların dar ve viraj olduğu da göz önünde bulundurulursa konaklamak için uygun olmadığı ve uzak olduğu yazıyordu. Ben bir daha gidecek olsam kesinlikle ya Asos ya da Fiskardo’da kalırdım. Biz 3 gün boyunca adanın o tarafında ki sahilleri ve balıkçı kasabalarını görmek için hep 45 dakikalık yolu kat ettik. Zakintos adasına geçiş ve Argostoli’ye yakınlığı bakımından Metaxata mükemmel bir konum ama benim tercihim Fiskardo olur.
Üstelik adanın yolları kesinlikle dar değil, Virajlı ama dar değil. Şayet Sakız ya da Kos adasına gittiyseniz bu yollar size dar gelmeyecektir.

Ada’da ilk gün:

Feribot’tan Fiskardo’da iniyorsunuz ve biz ilk gün  evimize yerleştiğimizde saat 17:00 olmuştu ve en yakındaki sahile AVİTHOS BEACH’e kendimizi attık. Caretta  Caretta’ların yumurtalarını bıraktığı sahil ince kuma sahip ve derin olmayan bir denizi var. Özellikle küçük çocuklu aileler için çok uygun. Çoğu insan buraya Carettalarla yüzmek için geliyormuş.

Avithos
Avithos plajı

Sahilinde Şemsiye, Şezlong ve Enetiko taverna adında Yunan yemekleri yapan taverna’da mevcut.


Enetico Taverna
Enetico Taverna

Plaj
Plaj organize

Gitmeden önce CASA GREC Restaurantının çok ünlü ve güzel bir İtalyan rest olduğunu okuyup ilk gece Argostoliye vakit ayırmıştık. Hem şehri görmüş hem de karnımızı doyurmuş olacaktık.


Argostali
Argostali sahil yolu

Ama gittiğimizde rezervasyonumuz olmadığı için en erken alabilecekleri saatin 22.30 olduğunu öğrendik. Gelmeden önce Rezervasyon yaptırmak şart!  Mekan 10 numara 5 yıldız…
Allahtan yedekli çalışmıştım ikinci adres PAPARAZZİ PİZZA oldu. Yıllarca İtalyan egemenliğinde kalmış olmanın sonucu harika Pizzalar da yapıyorlar. 3 Kişi, 2 büyük Pizza, 1/2 litre housewine şarap, 2 tane bira, su, cola için 36,5 avro ödedik. Ay bir de bizim para bu kadar değersiz olmasa...


pizza
Pizzalar harikaydı

 Hem yolculuk hem yerleşme yormuş olsa gerek şehri dolaştıktan sonra gece hayatına bakmadan otele dönüş yolunu tuttuk.

İkinci gün:

Sabah Dionisis’in bizim için bıraktığı kahvaltılıklarla tam bir Türk kahvaltısı hazırladık hem de Begonvillerin altında. Eşinin yaptığını söylediği ev reçellerimiz bile vardı.


bahce kahvaltisi
Kahvaltımızı bahçemizde yaptık

Evdeki kahvaltı alışkanlığına devam

Bu günkü rotamız sabahtan Myrtos beach ve Öğleden sonra Assos.

MYRTOS BEACH


Dünya’nın ilk 5 sahili arasında sayılan, Mavi ve turkuaz renklerinin bir birlerine geçişlerinde renk sıkalası yarattığı, küçük çakıl taşlı sahili ve derin denizi ile hakikaten görülmeye değer sahillerden bir tanesi.


Myrtos
Myrtos plajı

Sahile inmeden önce seyir tepesinde durup fotoğraf çekmek adet olmuş.





Aşağı inen yol biraz viraj ama yol çok dar olmadığı için sıkıntısız indik. Sabah erken saatlerde geldiğimiz için arabayı park etmeye yer bulmak sorun olmadı. Otopark ücreti burada yok. Yanınızda şemsiye ve yiyecek bir şeyler getirmeniz güzel olur ama Şemsiyesi olmayanlar için organize kısım da var.


haziriz
Tam teçhizat

Görsel olarak mükemmel olan Turkuaz rengi denizlerin, içindeki balıkları ve taşları görememeyi biraz sevmedik.
Myrtos sahili ile Assos balıkçı kasabası arası çok uzak değil öğleden sonra doğruca Assos sahiline …

ASSOS BEACH


 Küçük bir balıkçı köyü ve harika sahili var, Renk renk boyalı evleri İtalyan mimarisini yaşatırken çakıl taşlı sahili ve berrak denizi ile kendinizi huzur’un içinde buluyorsunuz.


 Assos paji
Yukarıdan Assos pajı 




Biz hemen sahilin kenarındaki kafede oturup Mythos biramızı ve patates kızartmamızı mideye indirdikten sonra denizin keyfini çıkarttık.
Akşam yemeğini de hemen sahilde bulunan restaurantta yedik.


sarap
Şarap keyfi

Deniz, Güneş, yol derken insan yoruluyor ve bizde akşam saat 21.00 gibi otele dönmeye başladık, Yol  1 saat sürüyor ama bu sefer yolda bizi bir sürpriz karşıladı ve çok keyifli yerel müzik dinletisine denk geldik.

Üçüncü gün

Bu gün gidilecek sahiller, Dafnouidi, Foki, Emblisi olarak belirledim ama öğrendim ki hepsine gidemiyoruz.

DAFNOUİDİ BEACH


Bu sahile gitmeden önce kesinlikle nereye gideceğinizi ve nasıl bir yoldan gideceğinizi okuduktan sonra karar verip gitmeniz gerekir.


plaj
Plaj girişi

Sahile inmek için minimum 10-15 dakikalık ağaçların arasındaki patika yoldan yürümeniz gerekiyor, yol dediysem, patika gerçek bir yol düşünmeyin.


yol
Yürüyüş yolu

plaj yolu
Plaj göründü

Aşağıda hiçbir şey olmadığı için yanınızda mutlaka gölgelik ve yiyecek içecek getirmeniz şart.


Dafnouidi
Dafnouidi plajı

sahil
Plaj ve deniz taşlık

Aşağısı bence tam bir cennet, bakir bir koy, her şeyden uzak bir Dünya, Mükemmel ötesi bir Deniz, Koyun içinde saklanmış bir Mağara ve siz…



Yol gözünüzü korkutmasın, yabancı turistler 2-3 yaşındaki çocuklarını sırtlarına bağlayıp o yolu inip çıkıyorlar. O zaman bizi kim tutar?
Ben günün yarısından az fazlasını burada geçirmek istedim, yanımızda öğlen yemeğimizi de getirdiğimiz için karnımız tok sırtımız pek bir durum söz konusuydu. Ama sırada Emblisi beach vardı ve hareket vaktiydi.

EMBLİSİ BEACH 


Dafnouidi sahilinden ayrılmak hakikaten zor gelse de bu sahili de görmek istiyordum. Arası çok fazla değil zaten 10 dakika kadar sonra Emblisi sahilindeydik. Otopark ücreti ödemiyorsunuz. Öğleden sonra geldiğimiz için araç park yeri sıkıntısı yaşamadık.


embilisi
Plaj organize değildi

Sahil küçük taşlı ve derin deniz,Sahilin Sol tarafı ağaçlık güzel gölgesi var, Boş bulursanız tabii… 


Emblisi
Emblisi plajı

Sahilin hemen girişinde yiyecek içecek satın alabileceğiniz küçük bir büfe var, Fiyatlar tüm ülke de aynı olduğu için bu sahil kenarında tek olan büfe de bile aynı… bizde olsa bu büfe astronomik fiyatlara ürün satar.
Akşamın 19.30’una kadar burada vakit geçirdik ve karnımız acıktı, Hemen ev arabamızda üzerimizi değiştirip Fiskardo’nun yolunu tuttuk. Bu sefer yolumuz 5 dakika.

FİSKARDO 


Kendimi tekrar etmiş olsam da bir defa daha gelirsem kesin Fiskardo’da kalırım demeden edemeyeceğim.
Arabayı merkeze park ettikten sonra merdivenlerle bu balıkçı kasabasına iniyorsunuz. Sizi yıllarca Venedik egemenliğinde kalmış ve hala bu tarzını koruyan rengarenk evler ve dükkanlar karşılıyor.




Kendine ait küçücük bir sahili de olan harika bir yer.
Biz akşam yemeğini ROULAS GRİLL HOUSE’da yedik. Mekan’da lezzetlerde 10 numara idi. 3 kişi güzel bir akşam yemeği için 40 avro ödedik.


fiskardo
Sahildeki mimari görülmeye değer

Raulas Grill Hause
Raulas Grill Hause

Ama dolaşırken mis gibi kokular salan Waffle’cının önünden geçmiş ve yemek sonrası için plan yapmıştık. Burayı da tavsiye ederim özellikle bitter dondurma sevenler kaçırmasın. 3 kişi 20 avro ödedik.


dondurma
Dondurmam kaymak

Fiskardo’yu bir dahaki sefere gelince kalınacaklar listesine ekleyip 1 saat sürecek yola koyulduk.



Ada’da son saatler

Bu günü Melissani Cave’i görmeye ve vaktimiz kalırsa yakın bir sahilde feribot saatine kadar vakit geçirmeye ayırdım.

MELİSSANİ CAVE


Mağaranın konumu olan Karavolimos bize çok uzak olmasa da 25 dakikalık bir yoldan sonra mağaraya ulaştık.
Mağaraya geldiğinizi çevrenizdeki tur otobüslerinden ve yığınla insandan anlayacaksınız. Öncelikle uzun bir kuyruğa girmeniz gerekiyor ama kuyruğun uzunluğu gözünüzü korkutmasın 25 dakika sonra sıra geliyor. Kuyruğun büyük kısmı gölge olduğu için beklemek sıkıntılı değil.


beklerken
Biraz sıra beklemek gerekiyor


Kişi başı 7 avro, 12 yaşa kadar çocuklar 4 avro, 3yaş ve altı çocuklar ücretsiz. Bilet için 3 kişi 21 avro tutuyordu ben 20,99 verdim 1 cent’i istedi…


ucret
Giriş ücretleri

Mağaranın en büyük özeliği tavanındaki deliktir. Böylelikle gün ışığı yer altı dünyası ile buluşur ve günün farklı saatlerinde farklı ışık oyunları ile Mağara’nın duvarlarını boyar.



Mağaranın içinde aynı ismi taşıyan bir göl mevcut, İki odası olan bu Mağara’yı 10-15 kişilik teknelerle gezdiriyorlar, toplam geziniz 5-6 dakika sürüyor. Gölün derinliği 14 metre imiş.



Tekneyi kullananlar yarı rehberlik hizmeti de veriyor ve herkesi yerleştirdikten sonra önce fotoğrafınızı çekip sonra Mağara hakkında bilgi veriyor.



Sırada beklerken Mağaranın duvarlarında Tanrı Pan’ın heykellerini de göreceksiniz. Hikaye’ye göre Nimf Melissini, Tanrı Pan’a aşık olmuş ama sevgisine karşılık göremeyince de bu Mağara’da kendini öldürmüş.


pan
Tanrı Pan

Bunca yolu gelmeye değer mi? derseniz cevap kısa ve net Evet. Gelin ve kendiniz de bu deneyimi yaşayın derim.
 Mağaraya da erken geldiğimiz ve Feribot saatimiz 18.00 olduğu için yine Liman’a yakın bir sahilde denize girme ve öğlen yemeği yeme zamanımız vardı.

PESSADA BEACH


Hemen Limanın yanında yer alan harika bir sahil ve deniz. Organize olmayan bu sahilde, yanınızda şemsiye olması  şart. İncecik kum gibi ama taş sahili bembeyaz.


Pessada
Pessada plajı

semsiye
Şemsiye şart

Sağ taraftaki kayaların üzerine çıkıp varsa Tarzan olma hayalinizi de tatmin edebilirsiniz.



Sahile inmeden önce harika bir manzara eşliğinde yemeğinizi yiyebileceğiniz restaurantta mevcut.





Burada servisler plastik, biz ilk defa karşılaştık. Ödediğiniz rakamlar aynı olduğu zaman pek sevimli gelmiyor bu plastik servis işi. Ama manzara her şeyi unutturuyor.



KEFALONYA-ZAKİNTOS FERİBOT BİLETİ


Gitmeden önce bir sürü yeri araştırsam da tatmin edici bir cevap bulamadım ve Kefalonya- Zakintos feribot biletini alamadım. Ben bu konularda çok dikkatliyimdir. Not defterimin her sayfasında kefalonya’ya iner inmez ilk iş Zakintos bileti alınacak yazıyordu.
Kefalonya’ya indiğimizde ilk akşam Argostoli’ye gidecektik ve Bilet satış ofisi de ordaydı. Yemek öncesi doğru ofise gittik, Ofis cumartesi günleri yarım gün çalışıyormuş, Pazar kapalı imiş, En erken pazartesi açılacaktı.
Biz de başka firma bakmaya başladık ve Casa Grec restaurantına giderken yolumuzun üzerinde açık başka acenta görüp kendimizi içine attık ve İstediğimiz tarih ve saate 1 araç 3 yolcu 58 avro’ya biletimizi aldık.
Feribota gittiğimizde biletlerin burada da satıldığını görmek bizim için şaşırtıcı oldu.





Zaman geldi, Saati geldiğinde kalkan feribotlar ve elinizdeki biletlerle aracınız ve kendiniz feribota binip, ister içeride, ister bizim gibi dışarıda denizi seyrederek Kefalonya Adasına hoşça kal diyoruz.






1 saat 30 dakika sonra yeni bir adadayız. ZAKİNTOS adası…(Zakintos yazısı için lütfen tıklayın)











1 yorum:

  1. Anlatımınız çok güzel,yol göstericiliğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil