BURSA/TELEFERİK

TELEFERİK İLE ULUDAĞ GEZİSİ 

Merhaba..
Herkesin mevsimi vardır, kimi yazı, kimi kışı, kimi baharı sever , ben  yaz aylarını sevenlerdenim ama mevsim kış olunca hele bursa da yaşayıp  uludağ gözünüzün önünde bembeyaz bir gelin gibi durunca dağda kayak yapmak ,spor ve keyfi bir arada yaşamak demek.
uludağ
Uludağ
Artık Uludağ’a çıkmak benim gibi virajlı yollardan hoşlanmayanlar için çok rahat bir hal aldı... TELEFERİK


kabin
Teleferik kabini

Teleferik  Bursa -Uludağ  arasında alternatif bir ulaşım ağı olarak 1963 yılında kurulmuş ben de Teleferik’e  yıllar önce binmiştim  o zaman  teleferik ile dağa ulaşım bu kadar rahat ve kolay değildi, teleferik kabini şimdikilerden daha büyüktü ve daha seyrek vardı  kabin’in kapasitesi doluncaya kadar içeriye insan alınırdı, üzerinizde dağ kıyafetleri, içerisi tıklım tıklım ,45 dakika teleferikte keyif yerine birazcık işkence olabiliyordu oysa şimdi kiler modern teknolojiye uygun gondol tipi denilen  8 kişilik kabinler, 19-20 saniye de bir gelen kabinlerden dolayı  daha az sayıda insanla da hareket ediyorlar ,kabinlerin içerisinde uludağın tertemiz  havasını  almanıza olanak veren küçücük ,açılabilen camları dahi var.
kabin iç görünüş
İlk çıkış aileyle
İkinci çıkış
İkinci çıkış kızlarla

Teleferik ile Sarıalan veya 2. Bölgeye rahatlıkla ulaşım sağlayabilir,oradan da isterseniz taksi isterseniz minibüs ile 5 dakikada 1.bölgeye varabilirsiniz...

sarialan
Teleferikten Sarıalanda indiğinizde 500m sonra sizi bu küçük dere karşılar.

Biz ilk defa bindiğimizde 2.etap tamamlanmadığından  Sarıalan ‘a kadar olan kısmına çıkmıştık daha mevsim tam kış olmadığından kar yoktu ama bu sefer 2.etapta tamamlanmıştı tam 25 dakikada bursanın panaromik manzarası eşliğinde ve beyazın çekiciliğiyle teleferik ile uludağ'a çıkmak tam bir keyif oldu.

Kabinden Bursa manzarası
Kabinden Bursa manzarası

Bursa’nın teferrüç bölgesinde yer alan teleferik alanına arabalarınızla rahatlıkla gidebilirsiniz çünkü arabaları rahatlıkla bırakabileceğiniz büyük bir otopark mevcut, teferrüç istasyonundan isterseniz gidiş- dönüş isterseniz tek yön bilet alabilirsiniz( 2. Bölgeye gidiş –dönüş tam 30,öğrenci 20 tek yön tam15 öğrenci 10  ) istasyonların içerisine açılan mağazalardan alacağınız sıcak içeceklerle de yolculuğunuzu lezzetlendirme sansınız var.

2015 ücret tarifesi
2015 ücret tarifesi
Rahat ve güzel bir yolculuktan sonra Koordinasyonu, dengeyi,mental gelişimi geliştiren,kemikleri güçlendiren, kişiye çeviklik kazandıran,kardiyovasküler gelişim sağlayan ,motivasyonu yükselten ve sosyalleşme sağlayan kayak spor’unu yapmadan inmemenizi öneririm...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder