SİCİLYA


SİCİLYA SEYAHATİ..

Aslında İtalya’ya ilk gidişim 1996 senesinde Roma şehrine olmuştu. Galiba bu ülkeye pek çok kez gideceğime o zaman karar vermiştim.  Daha sonra Venedik, Floransa, Pisa, Milano, Bergamo, Bolonya, Rimini, La Spezia gibi şehirlerini görmekten de çok keyif aldım ve şimdi sırada   ‘’Sicilya’yı görmeden İtalya’yı anlamak mümkün değildir’’ diyen Goethe’nin sözünü dinlemek ve Sicilya’yı keşfetmeye başlamak var.
Sicilya 1948 İtalyan Anayasası ile  İtalya’nın 20 bölgesinden biri olmuş. Sicilya yarı-özerk bir yönetime sahip çünkü özel yetkileri var . Kendi içinde de 9 ili mevcut, Başkenti Palermo, Bölgede İtalyanca konuşulmakta ve Para birimi olarak da Euro kullanılmakta.
İlk Mafya ailesi Sicilya’da kurulmuş ve en meşhur kasabası ise Corleone’dir. Hatta Baba filmi de burada çekilmiş.
Doğu Sicilyanın iç kısımında bulunan ve Volkanik patlamarından dolayı yüksekliği her ölçümde aynı olmayan Etna Yanardağı 3328 metre yüksekliği ile Avrupa’daki aktif yanardağ olma özelliğini elinde bulundurur.

sicilya
sicilya
Sicilya’ya Nasıl Gidilir?
Sicilya’ya THY ile direk olarak yada başka firmalar ile İtalya üzerinden aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz. THY Palermo ve Catania’şehirlerine  uçuyor, kampanyaları  takip ederseniz uygun bilet ile Sicilya’ya ulaşmak mümkün.

Sicilya’ya Ne Zaman Gidilir?

Sicilya ılıman bir iklime sahip olduğu için Bahar ayları dediğimiz Nisan- Mayıs-Haziran ortası ya da  Eylül-Ekim ayları daha rahat dolaşabilmek için uygun ama Ada’nın Denizinden Güneşinden faydalanmak ve yaz tatilini burada geçirmek isteyenlerdenseniz  Haziran-Temmuz –Ağustos ayları da sıcaklığın 35 derecelere çıktığı Deniz ve Güneşin tadından yenmeyeceği aylar olarak karşımıza çıkıyor.

Sicilya’da Nerde Kalınır?

Burada hangi uçuşla hangi şehre indiğiniz önemli ama Ada küçük bir ada olmadığından  Sicilya’yı gezebilmek  için 5 gece 6 gün müsait iseniz ayırmanızı tavsiye ederim .
Sicilya Ekonomisinde Tarım ve Balıkçılıktan sonra en önemli geçim kaynağı  Turizm olduğu ve bizdeki gibi yer gök inşaat olmadığı için kalacağınız yeri gitmeden çok önce ayırttırmanızda fayda var.
Biz ilk gidişimiz de Catania şehrine ineceğimiz için 3 gece Catania’da 2 gece de Palermo’da, ikinci gidişimiz de ise 3 gece Catania ve 3 gece Palermo da konaklamayı uygun gördük.
Catania için rahatlıkla söyleyebilirim ki 4 yıldızlı otellerden çok daha güzel B&B’ler var. EtnaSuite Rooms bunlardan bir tanesi. Zaten şehirde çok fazla otel yok, daha çok pansiyon tarzı işletmeler mevcut. Buralarda da tarihin kokusunu duyumsamak hoşunuza gidecektir.


Palermo’da ise işler biraz daha değişiyor Oteller de hem güzel hem erken ayırttırırsanız uygun ama biz yine burada B&B tercih ettik çünkü kalacağımız işletme PortaDi Castro 1500 yıllardan kalma bir konak. Yukarıda da dediğim gibi tarih ile iç içe olmak her yerde bulabileceğiniz yeni yapılmış modern otellerden daha cazip gelebilir.


Hotel Porta Di Castro

hotel porto di castro
porto di castro

Sicilya’da Şehir İçi Ulaşım Nasıl ?

Sicilya’nın Şehirler arası ulaşımını tren , otobüs yada 3-4 kişilik bir gurupsanız kiralayacağınız araç ile sağlayabilirsiniz. Bizim iki gidişimizde de tercihimiz araç kiralama oldu. Sonradan gelen trafik cezaları hariç bir sıkıntı yaşamadık.
Şehirlerin içinde de ulaşım Vespa ya da yürüyerek daha rahat sağlanabiliyor. Otobüs kullanmakta ayrı bir alternatif olabilir ama otobus ağı çok gelişmediği için her yere ulaşmak pek mümkün değil.

Sicilya’da Görülecek Yerler Nereler :


  1. Catania                                                 
  2. Etna Yanardağı                                      
  3. Taormina
  4. Cefalu
  5. Palermo
  6. Siracusa
  7. Noto
  8. Trapani
  9. Messina

Catania yazımı okumak için burayı tıklayın…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder