TAORMİNA



Adını Tauro Dağından alan bu kasabaya  Sicilya adasınının en şirin kasabası diyebiliriz. Messina ile Catania arasında kalan bu kasaba bölgenin en şık ve temiz sahil ve plajlarına da ev sahipliği yapıyor.






Kasaba ünlülerin de uğrak yeri olduğu için fiyatlar Sicilya ‘ya göre biraz daha yukarda ama gözünüzü korkutmasın her bütçeye uygun yer bulunur.
Taormina’ya Catani’a tarafından geliyorsanız aracınızı Parking Garage Porta Catania otoparkına bırakıp Porta Catania Kapsından şehre girebilirsiniz.






Biz en yüksek otopark ücretini burada ödeyip 7 saat için 50 avro verdik.
Şehir zaten Porta Catania ve Porta Messini arasındaki Corso Umberto üzerinde kurulmuş, Küçük ama cabbar bir kasaba.




Corso Umberto üzerinde, çiçeklerle süslü dar sokaklardan şık mağazalara, her türlü cafe ve restaurantlardan görülecek anıtlara ve şehri denize bağlayan Finükülere kadar aradığınız her şey mevcut. Finüküleri görünce şaşırdık çünkü buraya Türk Hava yolları reklam vermiş…
Ama finüküleri kullanarak  Mazzora sahil kısmına indik ve Ekim ayı olmasına rağmen denize girdik çıkınca da sahilde bulunan kafelere içkilerimizi yudumladık.





Edindiğim bilgiye göre Nüfus dağılımı biraz orantısız imiş, Buradaki nüfusun yüzde 30’u erkek geri kalan ise kadın imiş ama erkeklerin çoğunluğu da gay olduğu için burdaki erkekler altın gibi kıymetli imiş... Bu sebepten ötürü burada kilit büyüsü evlenen kadınlar arasında çok yaygınmış, Kilit büyüsü ise evlenen kadınlar evlendikleri gece asma kilidi bir demir’e kilitliyor ve anahtarını da yukarıdan atarak kocalarını kendilerine bağladıklarına inanıyorlarmış.
Kasabada görülecek yerlerin arasında Corvajo ,Santostefano ve Ciampoli sarayları ile Ana katedral ve Teatro Greco sayılabilir.

Plazzo Corvajo :

İsmini Corvajo ailesinden almış olan saray Araplar tarafından yapılmış. Kasabaya Porta Messina tarafından girdiğinizde karşınıza çıkan Piazza Badia ‘da sizi karşılayacak. Eskiden Parlemento binası olarak kullanıldıysa da şimdilerde müze olarak gelenleri ağırlıyor.
Corvaja sarayının hemen yanında da Saint Catherine Alexandria kilisesi bulunuyor.


Plazzo Corvajo



Teatro Greco:

Kasabanın görülmesi gereken anıtlarından bir tanesi de bu tiyatro, Sicilya adasının en büyük ikinci Anfitiyatrosu ,hem gelen trustlere hizmet veriyor hem de kasaba da gerçekleşen opera, Tiyatro Konser ,Moda gösterilerinde kullanılıyor.


Teatro Greco
Piazzo Duomo:
İki kapı arasında kalan cadde Corso Umberto’da bulunan meydan, rahatlıkla yemek yerken dinlenebileceğiniz küçük meydan adını da içindeki Duomo kilisesinden alıyor.
Toarmina da meşhur çeşme.


Piazzo Duomo

Kasabanın içerisine araç girmediği için sadece yürüyerek kasabayı keşfedeceksiniz.









Taorminada ne  yenir ?

Sicilyanın her köşesi gibi burda da Makarna ve Deniz ürünleri ile Pizza başrol oyuncusu  mekan isimleri vermek gerekirse
Bam  Bar: Biz gittiğimizde kapalı idi deneyemedik.
Maffie’s: Biraz arayıp ağaçlarla kaplı bahçesinde güzel ama bir tık pahalı yemek yiyebileceğiniz, gümüş servis takımları kullanılan şık bir restaurant.




Morgana Bar Ristorente Tiramisu :(İkinci gittiğimizde gittiğimiz tadı damağımızda kalan mükemmel yemekler çıkartan restaurant. Çalışanları Türk olduğumuzu öğrenince Mustafa Koç’un burada yemek yediğini ve ölümüne çok üzüldüklerini dile getirecek kadar içten davrandılar.)


Fotoların çoğunu kaybedinc elimde kalan bu foto olmuş

fotoların çoğunu kaybedince elimde kalan bu  foto olmuş
La Botte: Çok güzel pizzalar yedik ev yapımı şarap ile birlikte, çok turistik olmasına rağmen tavsiye ederim.




Ristorente Al Duomo
Olarak isim verebilirim.

Cefalu yazımı okumak için buraya tıklayın…







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder